Sionskerk
Sionskerk Zeist
We heten u van harte welkom in de sfeervolle Sionskerk te Zeist. Deze kerk is in 1951 in gebruik genomen en wordt al ruim 12 jaar gebruikt als concertlocatie voor de Zaterdagmiddagconcerten Zeist.
De kerk heeft een fraaie akoestiek: hierdoor ontstaat overal in de zaal een mooie balans tussen een warme klank en het horen van de kleinste details.

Er staat een schitterende Bösendorfer-vleugel: dit instrument is in Wenen gebouwd en heeft een kleurrijke klank. Tijdens de meeste concerten wordt de vleugel gebruikt: solistisch, als begeleiding van instrumentale/vocale solist(en) of bij de begeleiding van koren.

Achterin de kerk is een fraai Flentrop-orgel (1978). Dit orgel is onlangs volledig onder handen genomen door orgelbouwer Sander Booij. Het orgel wordt komend seizoen diverse malen ingezet: van de hoofdrol in Händels Vierde Orgelconcerto (12 sept 2020) tot intieme begeleiding bij het Bachconcert (13 febr. 2021).

Bij diverse concerten wordt een kistorgel of klavecimbel gehuurd, om daarmee elk muziekstuk volledig tot z'n recht te laten komen.

Kom zelf meegenieten in de sfeervolle Sionskerk te Zeist! Informatie Van september 2020 tot april 2021
elke tweede zaterdagmiddag van de maand
(m.u.v. 3 april 2021)

Kerk open vanaf 16:00u
Concert 16:30u tot 17:30u Adres Jacob Catslaan 73
3705BP Zeist
Agenda